Resurse de învățare - data.europa academy

12 Octobre 2021

Începând din luna septembrie 2021, portalul data.europa.eu (ce a reunit portalurile europeandataportal.eu și EU Open Data Portal) are o nouă secțiune dedicată resurselor de învățare ce țin de date deschise (https://data.europa.eu/en/news/dataeuropa-academy-live).

Data.europa academy include cursuri gratuite concepute pentru comunitatea de date deschise pentru a afla ce sunt datele deschise și cum să lucram cu acestea. Indiferent dacă sunteți furnizor de date, factor de decizie politică sau pasionat de date, academia data.europa vă va ajuta să deveniți mai informați despre datele deschise și să le utilizați în avantajul dvs.

 

Programa este structurată pe patru teme:

1. Politică: Aflați despre implementarea politicilor, strategiilor, guvernanței datelor deschise, protecției datelor și reglementărilor privind confidențialitatea datelor.

2. Impact: Înțelegeți potențialul reutilizării datelor deschise, cum să le măsurați și cum să le monitorizați impactul.

3. Tehnologie: Aprofundați partea tehnică din spatele portalurilor de date deschise, aflați cum funcționează și cum să creați un ecosistem de date deschise pentru date în timp real, geospațiale și generate de cetățeni.

4. Calitate: Descoperiți cum să facilitați descoperirea datelor, să creați acces la date prin recoltarea meta-datelor și să lucrați cu date de înaltă calitate și diferite standarde.

 

Puteți participa la seminarii web și cursuri de instruire sau puteți verifica materialele de învățare individual în ritmul dvs. Programul va fi actualizat în mod constant cu noi cursuri și materiale de învățare bazate pe cercetare și bune practici.

Printre cursurile disponibile, puteți consulta documentația aferentă webinarului Geospatial data publishing and API delivery (înregistrare webinar, prezentări).