Dezbatere online: Proiectul de Lege privind datele deschise - 8 ian 2021

22 Décembre 2020

Vă invităm în data de 8 ianuarie 2021, orele 10:30-12:00 la dezbaterea cu tema Proiectul de Lege privind datele deschise.

 

În data de 14 decembrie 2020, Autoritatea pentru Digitalizarea României a publicat în consultare publică proiectul de lege privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public, inițiat în colaborare cu Secretariatul General al Guvernului: https://www.adr.gov.ro/transparenta-decizionala/ (ZIP).

Proiectul de lege reprezintă transpunerea DIRECTIVE (EU) 2019/1024 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on open data and the re-use of public sector information (recast), care a înlocuit Directivele precedente dedicate reutilizării informațiilor din sectorul public.

Termenul de transmitere a propunerilor și comentariilor pe textul proiectului este de 30 de zile calendaristice de la data publicării, pe adresa de e-mail: sriae@adr.gov.ro.

Vom discuta cu reprezentanții SGG și ADR (TBC) despre noutățile aduse de Directiva Open Data, respectiv cele aduse de proiectul de lege. Așteptăm propuneri, comentarii și observații pe marginea proiectului aflat în consultare din partea comunității, în vederea îmbunătățirii acestuia.

Întâlnirea va avea loc online, prin intermediul platformei webex. Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul: https://forms.gle/cWoj7gj82zUHsizK6


Resurse:

Proiect de lege format editabil: DOCX.

Versiunea în limba engleză a Directivei / Versiunea în limba română a Directivei

Puteți transmite comentarii, propuneri sau întrebări și pe adresa de email: online@gov.ro