Consultare publică - proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 179/2022 privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public

6. Dezember 2023

Secretariatul General al Guvernului a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 179/2022 privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public: https://sgg.gov.ro/1/anunturi-proiecte-de-acte-normative/ .

Proiectul a fost elaborat și inițiat de Secretariatul General al Guvernului, în colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (co-inițiator),  dar și cu alți actori interesați de la nivelul administrației publice și societății civile (inclusiv mediu academic, mediu privat etc.), prin intermediul unui grup de lucru public și discuții inter-instituționale.

Perioada de consultare publică este de 30 de zile, termenul limită fiind: 05.12.2023.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice se pot trimite pe adresa online@gov.ro sau pe adresa consultare.publica@gov.ro (cu mențiunea: Propuneri referitoare la proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 179/2022 privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public).

Secretariatul General al Guvernului va organiza o întâlnire publică pentru dezbaterea acestui proiect, în prima parte a lunii ianuarie 2024.

Resurse:

Legea nr. 179/2022 privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public

 1. Notă de Fundamentare (.pdf) (.docx)
 2. Proiect de Hotărâre a Guvernului (.pdf) (.docx)
 3. Anexă 1 (.pdf) (.docx)
 4. Anexă 2 (.pdf) (.docx)
 5. Anexă 3 (.pdf) (.xlsx)
 6. Anexă 4 (.pdf) (.xlsx)
 7. Anexă 5 (.pdf) (.docx)
 8. Anexă 6 (.pdf) (.docx)
 9. Anexă 7 (.pdf) (.docx)
 10. Anexă 8 (.pdf) (.docx)
 11. Anexă 9 (.pdf) (.docx)
 12. Anexă 10 (.pdf) (.docx)