Vitalitatea Culturală a Orașelor din România

Vitalitatea Culturală a Orașelor din România este un studiu realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală cu date colectate pentru cinci categorii de indicatori, pe perioada 2010-2016 la nivelul a 46 de orașe, pe care le considerăm principalii poli de dezvoltare culturală / cu potențial de dezvoltare culturală, cu excepția municipiului București care nu a fost inclus în analiză datorită caracterului aparte al nivelului de dotări și servicii culturale care domină restul orașelor din punct de vedere al vitalității culturale.

Vitalitatea culturală a oraşelor vorbeşte despre potenţialul cultural al comunităţilor locale şi evidenţiază dezvoltarea oraşelor în plan cultural. Indicii de vitalitate reflectă infrastructura culturală, participarea culturală, cheltuielile bugetare alocate sectorului cultural, resursele umane specializate și industriile creative în cele mai importante oraşe din ţară.

În topul de vitalitate culturală sunt și apariții de orașe cu o evoluție spectaculoasă, fiind cazuri în care propulsarea în top s-a realizat datorită unei anumite categorii de indicatori mai degrabă decât unui tablou general cu elemnete puternice de vitalitate. Este cazul unor orașe precum Craiova, Satu Mare, Târgu Jiu, Bistrița, Sfântu Gheorghe.

Studiile pot fi consultate pe siteul INCFC: https://www.culturadata.ro/publicatii/

Date şi resursecomments powered by Disqus

Informații adiționale

Câmp Valoare
Ultima actualizare Februarie 24, 2020, 19:26 (UTC)
Created Februarie 17, 2020, 16:25 (UTC)