Licența recomandată: Creative Commons Atribuire 4.0 Internațional

17 Iulie 2020

 

Începând cu luna iulie 2020, odată cu publicarea versiunii oficiale a suitei de licențe Creative Commons 4.0 și CC0 domeniu public în limba română, Secretariatul General al Guvernului recomandă utilizarea licenței Creative Commons Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) la publicarea seturilor de date pe portalul național. Utilizarea CC BY 4.0 facilitează alinierea la practica din instituțiile Uniunii Europene și din statele membre, precum și interoperabilitatea la nivel european.

Seturile de date publicate anterior sub licența OGL-ROU 1.0 rămân în continuare sub această licență.

Rezumat CC BY 4.0

Poți să:

  • Distribui — copiază și redistribuie această operă în orice mediu sau format
  • Adaptezi — remixezi, transformi, și construiești pe baza operei cu orice scop, chiar și comercial
  • Licențiatorul nu poate revoca aceste drepturi atât timp cât respectați termenii licenței.

 

Sub următorii termeni:

  • Atribuire — Trebuie să acorzi creditul potrivit, să faci un link spre licență și să indici dacă s-au făcut modificări. Poți face aceste lucruri în orice manieră rezonabilă, dar nu în vreun mod care să sugereze că licențiatorul te sprijină pe tine sau modul tău de folosire a operei.

  • Fără restricții suplimentare — Nu poți impune termeni juridici sau măsuri tehnologice t care restricționează din punct de vedere legal acțiunile altor utilizatori care sunt permise de către licență.

 

Notificări:

 

  • Nu trebuie să te supui licenței pentru elementele materialului aflate în domeniul public sau dacă folosirea adoptată de tine este permisă printr-o excepție sau limitare aplicabile.
  • Nu sunt oferite garanții. Licența este posibil să nu-ți dea toate permisiunile necesare folosirii intenționate de tine. De exemplu, alte drepturi precum publicitatea, viața privată sau drepturile morale ar putea limita modul în care folosești materialul.

Textul integral al licenței: https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode.ro